Balieontwerp & Baliebouw


Balieontwerp & baliebouw winkels, scholen, kantoren en zorginstellingen door StaalBaron regio Alkmaar helpt je bij een het ontwerpen en maken van een nieuwe, trendy balie of het restylen van een balie. Een goede balie is een representatieve ontvangst plek waar je klanten welkom heet maar ook een fijne werkplek voor één of meerdere medewerkers. De volgende aspecten spelen dan een rol : Hoe deel ik mijn balie goed in? Is er voldoende ruimte voor apparatuur? Soms is een balie ook een afrekenpunt of worden er persoonlijke zaken aan besproken. Hoe scherm je op een creatieve manier de privacy af?
Belangrijk genoeg om veel aandacht aan het ontwerp en functioneren van de balie of toonbank te besteden.

Grofweg onderscheidt men drie fases bij de implementatie van een nieuw Balieontwerp & Baliebouw winkels, scholen, kantoren. Het is  een strategisch proces waarbij onderstaande vragen gesteld dienen te worden:

 1. Waar functioneert de balie nu?
 2. Hoe zou de balie moeten functioneren?
 3. Hoe komen we daar? 


■ Balieontwerp & Baliebouw: Inventarisatie

Balieontwerp & baliebouw winkels, scholen en kantoren  is gebaseerd op een ruimte- of gebouwanalyse. Deze analyse  geeft aan welke mogelijkheden de winkel, de ontvangsthal van de school of het kantoor, in potentie heeft of welke mogelijkheden de ruimte na verbouwing in zich heeft. Op basis van deze anallyse wordt bekeken de balie het beste geplaatst kan worden.

Tevens wordt een inventarisatie gemaakt van de wensen betreffende de balie:

 • Imago: Welke doelgroep wil je bedienen: jong of oud, allebei, hip en trendy mensen etc. Op basis van deze gegevens dien je uiteraard de balie met bijbehorende sfeer aan te passen . Welke sferen spreken je aan ?
 • Hoeveel medewerkers komen er achter de balie en wat zijn hun activiteiten?
 • Hoeveel apparatuur komt er achter/op de balie?
 • Routing in het gebouw.
 • Gastvrijheid: denk ontvangst plek voor gehandicapten mensen.
 • Budget:
 • Verlichting, geluid & akoestiek, verwarming, zonlicht, tocht of juist frisse lucht etc. etc.
 • Opslag- en kastruimten

Uiteraard zijn er nog veel meer vragen die beantwoord dienen te worden. In de Interieurscan komen alle aspecten aan bod zodat het interieur en de balie ontworpen worden op basis van de juiste uitgangspunten.


■ Balieontwerp & Baliebouw: Creatie

Vaak is het moeilijk te omschrijven welke sfeer je klanten/cliënten in een ruimte wilt laten ervaren, warm, gezellig maar de doelmatigheid moet niet uit het oog verloren worden. Een bezoek aan de showroom ZienXL laat je zien wat kleuren in een grote ruimte kunnen doen maar ook geluid, licht en het hergebruik van materialen die effect kunnen hebben op je balie. Tevens is een stalenkamer met de nieuwste materialen.

■ Sfeerborden maken duidelijk wat je kunt doen met materialen zoals hout, kunststof, laminaat, geluidsabsorberende behang, brandvertragende gordijnen, goed te reinigen meubelstof, planten, metaal etc.


■ Balieontwerp & Baliebouw: winkels, scholen, kantoren

De vormgevers van de balie gaan aan de slag met de resultaten van de vorige stappen: gebouwanalyse, inventarisatie, scan en inspiratie. Of het nu gaat om het maken van een website, imago style, interieurconcept voor horeca, keuken, zorginstelling of het ontwerpen van een bar er moet een idee geboren worden, en ei gelegd worden.

3-D impressies Het balie ontwerp voor winkels, scholen, kantoren wordt in beeld gebracht met realistische ontwerptekeningen, lichtplan, materialisatie en moodboard.
■ Voorkalkualtie Indien het voorstel wordt geaccepteerd rijst al snel de vraag: wat gaat dit allemaal kosten?
ZienXL huisvest veel leveranciers op het gebied van Interieur & Hospitality dus in deze fase kunnen wij snel schakelen en goed communiceren. In de werkplaats denken de interieurbouwers uiteraard goed mee.
De klant bepaalt zelf hoe uitgebreid hij zijn voorstel wil hebben: interieurconcept, interieurbouw, meubilair, wand- en vloerbekleding, website etc.


■ Balieontwerp & Baliebouw: Realisatie

■ Planning Uiteraard moet er een planning komen en duidelijk zijn wie wat doet. In deze tijd willen opdrachtgevers dingen zelf doen om geld uit te sparen. Natuurlijk kan dat, maar goed overleg is essentieel.
De interieurbouwers, meubelmakers en stoffeerder gaan aan de slag. De bar, balie of keuken wordt op maat gemaakt, de inbouwkasten krijgen vorm, de stoelen en banken bekleed. Voor de websites de teksten geschreven en de foto;s gemaakt. Iedereen is lekker bezig………..
■ Inhuizen Dit is altijd een spannend moment. Is het geworden wat we, opdrachtgever en ZienXL leveranciers en dienstverleners er van hebben verwacht?Als je vorige stappen goed zijn genomen zijn er weinig tot geen teleurstellingen en wordt het een prachtig eindproduct of het nu gaat om een gebouw, interieur, website of social media account. De klant is tevreden.
■ Evaluatie & Onderhoud Duurzaamheid is één van onze kernwaarden er daar hoort onderhoud bij van bars, interieurs, stoelen banken en machines. Graag helpen wij met de juiste keuze van onderhoudsmiddelen of de onderhoudsdiensten voor je website of machines.


■ ZienXL: Lokatie

ZienXL is een sfeervol Business Centre waar meerdere ondernemers Samenwerken onder één dak. De lokatie ZienXL wordt ook gebruikt voor vergaderen, workshops, bedrijfstrainingen of productpresentaties van de allernieuwste keukenapparatuur. De workshop Interieurstyling is een echte een aanrader voor iedereen die professioneel met het interieur omgaat!

ZienXL Business Centre
”Samenwerken onder één dak”
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600015

Maak een afspraak 072 7600010 of mail ons!

Voor meer informatie : ZienXL

Gratis parkeerplaatsen, goed bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, kruising N241/N242 regio Alkmaar.