Barontwerp & Barbouw voor Horeca door StaalBaron


Barontwerp & Barbouw voor Horeca door StaalBaron regio Alkmaar helpt je bij een het ontwerpen en maken van een nieuwe bar of het restylen van een bestaande bar. Want hoe deel ik mijn bar goed in ? De bar is toch het gastvrije middelpunt van je horecazaak voor gasten zich welkom moeten voelen, maar ook snel geholpen moeten kunnen worden. Bovendien is je bar een werkplek voor je medewerkers. Belangrijk genoeg om veel aandacht aan te besteden.
Grofweg onderscheid men drie fases bij de implementatie van een nieuw Barontwerp & Barbouw voor de horeca. Het is een strategisch proces waarbij onderstaande vragen gesteld dienen te worden:

 1. Hoe functioneert de bar nu?
 2. Hoe zou de bar moeten functioneren?
 3. Hoe komen we daar?


■ Hoe funktioneert de bar nu? Inventarisatie

■ Barontwerp & Barbouw voor horeca wordt uiteraard gemaakt in een bestaand of nieuw gebouw. Een gebouw analyse geeft aan welke mogelijkheden het gebouw in potentie heeft of na verbouwing in zich heeft. Op basis daarvan bekijk je waar de bar het beste geplaatst kan worden. Tevens is het belangrijk welke kosten voor de eventuele verhuurder komen en welke voor de horecaondernemer.
■ Tevens wordt een inventarisatie gemaakt van de wensen betreffende de bar:

 • Imago: Welke doelgroep wil je bedienen: jong of oud, allebei, hip en trendy mensen etc. Op basis van deze gegevens dien je uiteraard de bar met bijbehorende sfeer aan te passen. Ben jezelf gastheer of gastvrouw? Welke kleuren en materialen spreken je aan?
 • Routing: Ontvangst gasten, receptie functie bar, koffie, contact met keuken, uitgifte balie en restaurant en betaalmoment.
 • Gastvrijheid: Is het de bedoeling dat gasten aan de bar gaan zitten? Is het de bedoeling dat de gasten aan de bar eten?
 • Budget:
 • Verlichting, denk aan sfeer verlichting maar ook aan werkverlichting  geluid & akoestiek, verwarming of juist frisse lucht etc. etc.
 • Plaats van de kassa, koel- en koffieapparatuur, muziek, bier fusten of bierleiding etc.
 • Wat is de rol van de brouwerij?
 • Opslag- en kastruimten

Uiteraard zijn er nog veel meer vragen die beantwoord dienen te worden. In de Horecascan komen alle aspecten aan bod zodat het interieur en de bar ontworpen worden op basis van de juiste uitgangspunten.


■ Barontwerp & Barbouw: Inspiratie

■ Vaak is het moeilijk te omschrijven welke sfeer je klanten/cliënten in een ruimte wilt laten ervaren, warm, gezellig maar de doelmatigheid moet niet uit het oog verloren worden. Een bezoek aan de showroom ZienXL laat je zien wat kleuren in een grote ruimte kunnen doen maar ook geluid, licht en het hergebruik van materialen die effect kunnen hebben op je bar. Tevens is een stalenkamer met de nieuwste materialen.
■ Sfeerborden maken duidelijk wat je kunt doen met materialen zoals hout, kunststof, laminaat, geluidsabsorberende behang, brandvertragende gordijnen, goed te reinigen meubelstof, planten, metaal etc.


■ Barontwerp & Barbouw: Creatie

De vormgevers van het barontwerp gaan aan de slag met de resultaten van de vorige stappen: gebouwanalyse, inventarisatie, scan en inspiratie. Of het nu gaat om het maken van een website, imago style, interieurconcept voor horeca, keuken, zorginstelling of het ontwerpen van een bar er moet een idee geboren worden, en ei gelegd worden.
3-D impressies Het barontwerp voor horeca wordt in beeld gebracht met realistische ontwerptekeningen, lichtplan, materialisatie en moodboard.
■ Voorkalkualtie Indien het voorstel wordt geaccepteerd rijst al snel de vraag: wat gaat dit allemaal kosten?
ZienXL huisvest veel leveranciers op het gebied van Interieur & Hospitality dus in deze fase kunnen wij snel schakelen en goed communiceren. In de werkplaats denken de interieurbouwers uiteraard goed mee.
De klant in de horeca bepaalt zelf hoe uitgebreid hij zijn voorstel wil hebben: interieurconcept, interieurbouw, meubilair, wand- en vloerbekleding, website etc.


■ Barontwerp & Barbouw: Realisatie

■ Planning Uiteraard moet er een planning komen en duidelijk zijn wie wat doet. In deze tijd willen opdrachtgevers dingen zelf doen om geld uit te sparen. Natuurlijk kan dat, maar goed overleg is essentieel.
De interieurbouwers, meubelmakers en stoffeerder gaan aan de slag. De bar, balie of keuken wordt op maat gemaakt, de inbouwkasten krijgen vorm, de stoelen en banken bekleed. Voor de websites de teksten geschreven en de foto;s gemaakt. Iedereen is lekker bezig………..
■ Inhuizen Dit is altijd een spannend moment. Is het geworden wat we, opdrachtgever en ZienXL leveranciers en dienstverleners er van hebben verwacht?
Als je vorige stappen goed zijn genomen zijn er weinig tot geen teleurstellingen en wordt het een prachtig eindproduct of het nu gaat om een gebouw, interieur, website of social media account. De klant is tevreden.


■ Evaluatie & Onderhoud

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden er daar hoort onderhoud bij van bars, interieurs, stoelen banken en machines. Graag helpen wij, StaalBaron met de juiste keuze van onderhoudsmiddelen of de onderhoudsdiensten voor je website of machines.


■ ZienXL: Lokatie Showroom StaalBaron

ZienXL is een sfeervol Business Centre waar meerdere ondernemers Samenwerken onder één dak. De lokatie ZienXL wordt ook gebruikt voor vergaderen, workshops, bedrijfstrainingen of productpresentaties van de allernieuwste keukenapparatuur. De workshop Interieurstyling is een echte een aanrader voor iedereen die professioneel met het interieur omgaat!

ZienXL Business Centre
”Samenwerken onder één dak”
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600015

Maak een afspraak 072 7600010 of mail ons!

Voor meer informatie : ZienXL

Gratis parkeerplaatsen, goed bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, kruising N241/N242 regio Alkmaar.