2019: Herstelkliniek DordrechtHerstelkliniek Dordrecht zorgmeubilair

Herstelkliniek Dordrecht is een dependance van Zorginstelling Crabbehoff. De revalidatie kliniek is gelegen naast het Albert Schweizer ziekenhuis. Indien mensen extra zorg nodig hebben na behandeling in het Dordtse ziekenhuis kunnen zij hier tijdelijk verblijven.
Het tijdelijke verblijf moet de veelal ouderen stimuleren om weer lekker naar huis te gaan. zelfstandig leven!
Onderstaand de uitgangspunten die samen met de opdrachtgevers, Trudie van Utrecht en Arjan Zevenbergen zijn bepaald.

■ Sfeer moet huiselijk zijn, maar het moet geen thuis zijn.
■ Inrichting moet aansluiten op het ontwerp van architect Frank Buitelaar, GBS architecten.
■ Zorgmeubilair moet makkelijk te reinigen zijn.
■ Zorgstoelen moeten stapelbaar zijn en voldoen zeer goede ergonomische verhoudingen.
■ Licht moet diffuus zijn: De cliënten zijn vaak herstellende van hersenaandoeningen. Zij kunnen fel licht of een scherpe lichtbron niet verdragen.
■ Akoestiek moet goed zijn: te veel galmend geluid veroorzaken extra prikkels. Deze prikkels kunnen niet worden verwerkt door de zieke hersenen.

Herstelkliniek Dordrecht: Stoelen

■ Stapelbare zorgstoel Liv A uit het assortiment Zorgmeubel, is de beste ergonomisch gevormde eetkamerstoel en helpt senioren veilig opstaan, vanwege de juiste zithoogte zodat de voeten stevig op de grond staan.

■ Extra lange armleuningen met handzame grip, zodat de ouderen de handen goed om de armleuning heen kunnen plaatsen, geven extra steun bij het opstaan.
■ Senioren armstoel Liv A XL wordt veel ingezet bij revalidatie klinieken vanwege de prettige en goed gevormde rugleuning.
Stoelzitting is standaard in 3 standen instelbaar qua diepte voor het aanpassen aan diverse lichaamslengten.
■ Hygiënisch kunstleder K.2 is speciaal urine-werend, eenvoudig te reinigen en de MRSA bacterie hecht zich niet op het materiaal. Voldoende contrast in kleur bekleding en  beitskleur stoelpoot doet de ouderen de stoelen goed herkennen.

Herstelkliniek Dordrecht: Creatie/Nieuw

Herstelkliniek Dordrecht: Realisatie

De inhuis operatie van het zorgmeubilair verloopt goed en binnen 2 dagen. Er moeten immers 2 restaurants, 1 serre, 48 cliëntenkamers en 5 kantoren worden ingericht. Het inhuis team van StaalBaron heeft alles goed voorbereid. Indien mogelijk wordt het zorgmeubilair in de werkplaats voorgemonteerd.
Wilt u ook zo’n sfeervol zorginterieur voor uw revalidatiekliniek met ARBO goed-gekeurd zorgmeubilair: Bel StaalBaron, Sterk in Sfeer! 072-7600010 of mail.

Herstelkliniek Dordrecht: Projectgegevens

OpdrachtgeverRevalidatieklniek
Dordrecht
Trudie van Utrecht
Arjan Zevenbergen
Creatief OntwerpStaalBaron BVMariëtte Dekker
ZorgmeubilairStaalBaron BVLabel Zorgmeubel
InterieurbouwStaalBaron BVPeter Helsloot
ProjectleidingStaalBaron BVMariëtte Dekker

StaalBaron, fabrikant Interieur & Meubilair
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600010

StaalBaron, Sterk in Sfeer!

StaalBaron is centraal gelegen in de kop van Noord-Holland op het kruispunt van de provinciale wegen N241/N242.StaalBaron. Het bedrijf ligt tussen gemeente Schagen in het Noorden, gemeente Hollands Kroon in het Oosten, gemeente Heerhugowaard in het Zuiden en gemeente Langedijk in het Westen. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.
ZienXL heeft een bushalte op 100 m afstand. Er is een perfecte openbare busverbinding vanaf station Heerhugowaard.