2018 Interieurontwerp voor de zorg


Interieurontwerp voor de zorg is iedere keer weer een ware uitdaging. Het gebouw van de Waerden locatie Jan-Willem is aan een goede opknapbeurt toe maar aan de indeling en bouwkundig verandert helemaal niets. Er wordt gevervd, een nieuwe vloer aangebracht en nieuwe interieur en inventaris aangeschaft. Mariëtte Dekker en haar team krijgen de opdracht een leuk en vooral stoer interieurconcept te bedenken voor de cliënten. De cliënten hebben een verstandelijke beperking maar zijn heel trots op hun werk en activiteiten: wassen, post sorteren, houtbewerking, muziek maken… De groepen beginnen en eindigen de dag in een basislokaal met een warme sfeer.

Interieurontwerp voor de zorg: 1. Inventarisatie

Jet Vos van De Waerden stelt een interieurcommissie van medewerkers samen. Tevens wordt een samenwerking gezocht met Bohemien: een werkplaats waar veel cliënten van De Waerden eveneens een dagbesteding hebben: zij maken daar prachtige tafels, kapstokken en wandrekken van oud fruitkistenhout. De uitgangspunten voor deze metamorfose staan onderstaand:

 • De indeling van het pand is bestaand.
 • De basis kleuren van de wanden zijn wit, vloer is PVC betonlook, pantry grijs en kozijnen antreciet voor voldoende contrast voor de cliënten.
 • De medewerkers willen graag de namen van de basis groepen gelijk houden: paars, geel, oranje, blauw en groen,
 • Meubilair stoelen en tafels zijn uitwisselbaar,
 • Zorgmeubilair moet sterk zijn, maar niet old-fashioned,
 • Natuurlijke en stoere uitstraling van de materialen is een must!

 

Interieur zorg: 2.Creatie

 

Mariëtte Dekker en haar team gaan de slag. In het creatief ontwerp veranderen de onderstaande elementen in het bestaande gebouw:

 • De basis ruimten zijn hoog, de vloeren hard dus er moet gewerkt worden aan de akoestiek: er worden grote akoestische panelen op maat gemaakt met een rustige natuurafbeelding en de “oude”basis kleur zodat de cliënten wederom herkenning hebben,
 • De activiteiten ruimten worden eveneens uitgerust met een grote afbeelding om de herkenbaarheid van de daar te verrichten activiteit te vergroten,
 • De rode vloer en vloerbedekking wordt vervangen door een gebruikersvriendelijke, sfeervolle PVC vloer en nieuwe vloerbedekking,
 • Het zorgmeubilair bestaat uit stapelbare zorgstoelen met Nosag veren zitting BinC A voor extra zitcomfort,
 • De bekleding in de stoere,blauwe kleur Petrol van de veilige zorgstoelen is zeer goed te reinigen: bacterie- en schimmelwerend,
 • De verrijdbare, stoere en vintage rolstoeltafels Sensi zijn makkelijk te verplaatsen.
 • Mooie, stoere wandkasten geven de ruimten net dat extra Vintage gevoel.

De oude situatie De Waerden: Jan-Willem

 

Interieurontwerp voor de zorg: 3. Realisatie

Sjoerd Nota, vastgoed manager van De Waerden, versterkt het team en eigenlijk loopt de hele realisatie op rolletjes.  Kijk voor het schitterende resultaat op de website van De Waerden, ingericht naar het ontwerp van Mariëtte Dekker. Wil je ook zo’n prachtig industrieel zorginterieur met Vintage, stoer zorgmeubilair: Bel StaalBaron, Sterk in Sfeer! 072-7600010 of mail.

Interieurontwerp voor de zorg: Projectgegevens

Opdrachtgever De Waerden Jet Vos, Sjoerd Nota
Creatief Ontwerp StaalBaron BV Mariëtte Dekker
Balie- Keukenontwerp StaalBaron BV Bohemien
Interieurbouw StaalBaron BV  Peter Helsloot
Projectleiding StaalBaron BV Marëtte Dekker
Rolstoeltafels StaalBaron BV Peter Helsloot
Kantoor-& Kantinemeubilair StaalBaron BV  Peter Helsloot

StaalBaron, fabrikant Interieur & Meubilair
Smuigelweg 1b
1704 PX  HEERHUGOWAARD
072 7600010

StaalBaron, Sterk in Sfeer! is gevestigd in het sfeervolle Business Centre ZienXL in de Kop van Noord-Holland. ZienXL is gelegen in het meest noordelijke puntje van Heerhugowaard op het vierlandenpunt tussen Gemeente Schagen in het noorden, gemeente Hollands Kroon in het oosten, gemeente Heerhugowaard in het zuiden en gemeenteLangedijk in het westen. Op het kruispunt tussen de provinciale wegen N241/N242. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.
ZienXL heeft een bushalte op 100 m afstand en er is een  perfecte openbare busverbinding vanaf station Heerhugowaard.