Interieurconcept voor Horeca door StaalBaron


Interieurconcept voor Horeca door StaalBaron regio Alkmaar helpt je bij een grote verbouwing of nieuwbouw. Want hoe pak je dat nu aan? Grofweg onderscheidt men drie fases bij de implementatie van een nieuw interieurconcept voor de horeca. Het is een strategisch proces waarbij onderstaande vragen gesteld dienen te worden:

  1. Waar zijn we nu?
  2. Waar willen we naar toe?
  3. Hoe komen we daar?


■ Interieurconcept: Stap 1 Waar zijn we nu?

■ Het interieurconcept voor horeca wordt uiteraard gemaakt in een bestaand of nieuw gebouw. Een gebouw analyse geeft aan welke mogelijkheden het gebouw in potentie heeft of na verbouwing in zich heeft. Ook kijken wij het bestek na dat gemaakt door de aannemer. De architect onderzoekt of voldaan is voldaan aan alle wettelijke normen zodat er later niet veel duurder meerwerk wordt aan jou, als opdrachtgever wordt doorberekend. Tevens is het belangrijk welke kosten voor de eventuele verhuurder komen en welke voor de horecaondernemer.
■ Tevens wordt een inventarisatie gemaakt van de wensen betreffende:

  • Imago: Welke doelgroep wil je bedienen: jong of oud, allebei, hip en trendy mensen etc. Op basis van dit gegeven dien je uiteraard het interieur met bijbehorende sfeer aan te passen. Ben jezelf gastheer of gastvrouw? Wat spreekt je aan?
  • Routing: Ontvangst gasten, bar, koffie, keuken, uitgifte balie en restaurant en betaalmoment.
  • Gastvrijheid: Is het de bedoeling dat gasten lang blijven zitten, dus veel zitcomfort hebben, of dienen zij juist binnen een bepaalde periode weer gaan.
  • Budget:
  • Verlichting, geluid & akoestiek, verwarming of juist frisse lucht etc. etc.

Uiteraard zijn er nog veel meer vragen die beantwoord dienen te worden. In de Horecascan komen alle aspecten aan bod zodat het interieur en de bar ontworpen worden op basis van de juiste uitgangspunten.


■ Interieurconcept: Stap 2 Waar gaan we naar toe?

■ Vaak is het moeilijk te omschrijven welke sfeer je klanten/cliënten in een ruimte wilt laten ervaren, warm, gezellig maar de doelmatigheid moet niet uit het oog verloren worden. Een bezoek aan de showroom ZienXL laat je zien wat kleuren in een grote ruimte kunnen doen maar ook geluid, licht en het hergebruik van materialen die effect kunnen hebben op je interieurconcept.
■ Sfeerborden maken duidelijk wat je kunt doen met materialen zoals hout, kunststof, laminaat, geluidsabsorberende behang, brandvertragende gordijnen, goed te reinigen meubelstof, planten, metaal etc.


■ Interieurconcept: Creatie voor horeca.

De vormgevers van het interieurconcept gaan aan de slag met de resultaten van de vorige stappen: gebouwanalyse, inventarisatie, organisatiedoelen, scan en inspiratie. Of het nu gaat om het maken van een website, imago style, interieurconcept voor horeca, keuken, zorginstelling of het ontwerpen van een gebouw er moet een idee geboren worden, en ei gelegd worden.
3-D impressies Het interieurconcept voor horeca wordt in beeld gebracht met realistische ontwerptekeningen, lichtplan, materialisatie en moodboard.
■ Voorkalkualtie Indien het voorstel wordt geaccepteerd rijst al snel de vraag: wat gaat dit allemaal kosten? ZienXL huisvest veel leveranciers op het gebied van Interieur & Hospitality dus in deze fase kunnen wij snel schakelen en goed communiceren. In de werkplaats denken de interieurbouwers uiteraard goed mee. De klant in de horeca bepaalt zelf hoe uitgebreid hij zijn voorstel wil hebben: interieurconcept, interieurbouw, meubilair, wand- en vloerbekleding, website etc.


■ Interieurconcept: Stap 3 Hoe komen we daar?

■ Planning Uiteraard moet er een planning komen en duidelijk zijn wie wat doet. In deze tijd willen opdrachtgevers dingen zelf doen om geld uit te sparen. Natuurlijk kan dat, maar goed overleg is essentieel. De interieurbouwers, meubelmakers en stoffeerder gaan aan de slag. De bar, balie of keuken wordt op maat gemaakt, de inbouwkasten krijgen vorm, de stoelen en banken bekleed. Voor de websites de teksten geschreven en de foto;s gemaakt. Iedereen is lekker bezig………..
■ Inhuizen Dit is altijd een spannend moment. Is het geworden wat we, opdrachtgever en ZienXL leveranciers en dienstverleners er van hebben verwacht? Als je vorige stappen goed zijn genomen zijn er weinig tot geen teleurstellingen en wordt het een prachtig eindproduct of het nu gaat om een gebouw, interieur, website of social media account. De klant is tevreden.


■ Evaluatie & Onderhoud 

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden er daar hoort onderhoud bij van gebouwen, interieurs, stoelen banken en machines. Graag helpen wij, ZienXL leveranciers en dienstverleners, met de juiste keuze van onderhoudsmiddelen of de onderhoudsdiensten voor je website of machines.


■ ZienXL: Lokatie

ZienXL is een sfeervol Business Centre waar meerdere ondernemers Samenwerken onder één dak. De lokatie ZienXL wordt ook gebruikt voor vergaderen, workshops, bedrijfstrainingen of productpresentaties van de allernieuwste keukenapparatuur. De workshop Interieurstyling is een echte een aanrader voor iedereen die professioneel met het interieur omgaat! ZienXL Business Centre ”Samenwerken onder één dak” Smuigelweg 1b 1704 PX HEERHUGOWAARD 072 7600015 Maak een afspraak 072 7600010 of mail ons! Voor meer informatie : ZienXL Gratis parkeerplaatsen, goed bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, kruising N241/N242 regio Alkmaar.