Kantoorconcept & Projectinrichting door StaalBaron


Kantoorconcept of interieurconcept Het Nieuwe Werken door StaalBaron regio Alkmaar helpt je bij een grote verbouwing of nieuwbouw van je kantoor. Want hoe pak je dat nu aan? Grofweg onderscheid je drie fases bij implementatie van een nieuw interieurconcept voor Het Nieuwe Werken, kantoorconcept, werkcafé  of multifunctionele ruimten in kantoorgebouwen. Het is  een strategisch proces waarbij onderstaande vragen gesteld dienen te worden.

 1. Waar zijn we nu?
 2. Waar willen we naar toe?
 3. Hoe komen we daar?


Kantoorconcept: 1. Inventarisatie

Visie & Kernwaarden: mensen worden beïnvloedt door hun omgeving en een goede werkomgeving werkt stress verlagend! Dit versterkt uw imago als bedrijf of instelling! Maar wat is uw imago?  Wat is de visie van uw bedrijf of instelling? Wat zijn uw kernwaarden? Het is onze uitdaging om deze waarden tot uiting te brengen in uw interieur!
■ Het interieurconcept Projectinrichting voor kantoren naar Het Nieuwe Werken wordt uiteraard gemaakt in een bestaand of nieuw gebouw. Een gebouw analyse geeft aan welke mogelijkheden het gebouw in potentie heeft of na verbouwing in zich heeft. Eventueel onderzoekt een architect of voldaan is aan alle wettelijke normen zodat er later niet veel duurder meerwerk wordt aan jou, de opdrachtgever wordt doorberekend.
■ Tevens wordt een inventarisatie gemaakt van de wensen betreffende:

 • Imago: Welke doelgroep wil je bedienen: jonge medewerkers, hip en trendy mensen etc. Op basis van dit gegeven dien je uiteraard het interieur met bijbehorende sfeer aan te passen. Wat zijn de organisatie doelen, afdelingen die beter moeten samenwerken, bezuinigen op facilitaire kosten, hipper imago van de organisatie, gezondere en vitale medewerkers,  Wat spreekt je aan?
 • Weke aspecten van Het Nieuwe Werken worden geïmplementeerd.
 • Routing: Ontvangst klanten &  medewerkers,showroom, werkcafé, vergaderzalen, pantries, kantoren, bibliotheek.
 • Veiligheid versus Gastvrijheid: Welk niveau wil je aanbieden aan je klanten en medewerkers ?
 • Verlichting, geluid & akoestiek, verwarming of juist frisse lucht etc. etc.
 • Kantoormeubilair volgens de ARBO wetgeving,
 • Vitaliteit, circulaire econnomie
 • Budget
 • Uiteraard zijn er nog veel meer vagen die beantwoord dienen te worden.

De Interieurscan behandelt bovenstaande aspecten en is een goed uitgangspunt waar het creatieve team van StaalBaron mee aan de slag kan.


Kantoorconcept: 2. Creatie

De vormgevers van het interieurconcept gaan aan de slag met de resultaten van de Interieurscane. Of het nu gaat om het maken van een website, imago style, interieurconcept voor horeca, keuken, zorginstelling of het ontwerpen van een gebouw er moet een idee geboren worden, “en ei gelegd worden.” Waar gaan we naar toe?
■ Vaak is het moeilijk te omschrijven welke sfeer je klanten/cliënten in een ruimte wilt laten ervaren, warm, gezellig maar de doelmatigheid moet niet uit het oog verloren worden. Een bezoek aan de showroom ZienXL laat je zien wat kleuren in een grote ruimte kunnen doen maar ook geluid, licht en het hergebruik van materialen die effect kunnen hebben op je interieurconcept voor projectinrichting.
Sfeerborden maken duidelijk wat je kunt doen met materialen zoals hout, kunststof, laminaat, geluidsabsorberende behang, brandvertragende gordijnen, goed te reinigen meubelstof, planten, metaal etc.
3-D impressies Het interieurconcept voor horeca wordt in beeld gebracht met realistische ontwerptekeningen, lichtplan, materialisatie en moodboard.
■ Kostenraming Indien het voorstel wordt geaccepteerd rijst al snel de vraag: wat gaat dit allemaal kosten?


Kantoorconcept: 3. Realisatie

ZienXL huisvest veel leveranciers op het gebied van Interieur & Hospitality dus in deze fase kunnen wij snel schakelen en goed communiceren. In de werkplaats denken de interieurbouwers uiteraard goed mee.
De klant bepaalt zelf hoe uitgebreid hij zijn voorstel wil hebben: interieurconcept, interieurbouw, meubilair, wand- en vloerbekleding, website etc. In deze laatste fase van de implementatie van het nieuwe kantoorinterieur wordt de vraag beantwoord: Hoe komen wij daar?
■ Planning Uiteraard moet er een planning komen en duidelijk zijn wie wat doet. In deze tijd willen opdrachtgevers dingen zelf doen om geld uit te sparen. Natuurlijk kan dat, maar goed overleg is essentieel.
De interieurbouwers, meubelmakers en stoffeerder gaan aan de slag. De bar, balie of keuken wordt op maat gemaakt, de inbouwkasten krijgen vorm, de stoelen en banken bekleed. Voor de websites de teksten geschreven en de foto;s gemaakt. Iedereen is lekker bezig………..De doorlooptijd van opdracht naar levering is minimaal 16 weken.
■ Inhuizen Dit is altijd een spannend moment. Is het geworden wat we, opdrachtgever en ZienXL leveranciers en dienstverleners er van hebben verwacht?
Als je vorige stappen goed zijn genomen zijn er weinig tot geen teleurstellingen en wordt het een prachtig eindproduct of het nu gaat om een gebouw, interieur, website of social media account. De klant is tevreden.
■ Evaluatie & Onderhoud Duurzaamheid is één van onze kernwaarden er daar hoort onderhoud bij van gebouwen, interieurs, stoelen banken en machines.
Graag helpen wij, ZienXL leveranciers en dienstverleners, met de juiste keuze van onderhoudsmiddelen of de onderhoudsdiensten voor je website of machines.


ZienXL: Lokatie

ZienXL is een sfeervol Business Centre waar meerdere ondernemers Samenwerken onder één dak. De lokatie ZienXL wordt ook gebruikt voor vergaderen, workshops, bedrijfstrainingen of productpresentaties. De workshop Interieurstyling is een echte een aanrader voor iedereen die professioneel met het interieur omgaat!

ZienXL Business Centre
”Samenwerken onder één dak”
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600015

Maak een afspraak 072 7600010 of mail ons!

Voor meer informatie : ZienXL

Gratis parkeerplaatsen, goed bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, kruising N241/N242 regio Alkmaar.