Duurzaam samen met uw zorgorganisatie!

U zoekt een nieuw duurzaam interieur voor uw organisatie? Hoe kun je dit proces duurzaam aanpakken? Wat kun je nu bijdragen aan de natuur als je een nieuwe meubels koopt? Meer dan u denkt……

Duurzaam en Circulair

Duurzaamheid is het zorgen voor een balans tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. StaalBaron vindt dit belangrijk en helpt u op weg. StaalBaron gaat een stap verder……..In een ideale wereld zijn afvalstoffen tevens grondstoffen. De zogenaamde Circulaire Economie. StaalBaron fabriceert 100% circulaire garderobe rekken klaptafels, rolstoeltafels en stapelstoelen.(groene foto)

Duurzaam samen met uw Zorgorganisatie, inrichtingsplan

Veel organisaties willen in het kader van Duurzaamheid bestaande elementen in het nieuwe inrichtingsvoorstel meenemen. Graag helpen wij u daarbij en nemen deze elementen mee in het Circulaire ontwerp. Samen met u maken wij zorgvuldige inventarisatie van de bestaande elementen. On-line als u wilt! Absoluut duurzaam en Corona proof.

Duurzaam en Kwaliteit

Indien u kiest voor kwaliteit gaan meubels langer mee. Het design is vaak tijdloos omdat er aandacht aan is besteed. Dat geldt eveneens voor de ergonomie van een kwaliteitsmeubel. De zitmaten kloppen, een stoel zit comfortabeler. Vervolgens is de constructie sterker, de materialen zijn van een betere kwaliteit en gaan langer mee. StaalBaron heeft het zorgassortiment ingedeeld in 3 kwaliteitsnormen voor verschillende doelgroepen: senioren, gehandicapten, zieke mensen, jonge kwetsbare mensen.StaalBaron ontwerpt, engineert en fabriceert circulaire zorgproducten zoals de stapelstoel Benz A en Happy A en de verrijdbare rolstoel tafel Sensi.

Duurzaam samen met uw Zorgorganisatie, transport

Uw meubels worden gebracht met duurzame transporteurs die zoveel mogelijk op route rijden voor minder CO2 uitstoot. Vrachtritten worden gecombineerd. Tijden aangeven is niet mogelijk.

Circulair Uw afval is onze grondstof

Van organisaties nemen wij na inspectie desgewenst oud meubilair mee. Indien mogelijk refurbishen wij deze meubelen voor ons assortiment THUISzorg meubel. Eventuele reststromen van hout worden verwerkt tot spaanplaat. Metaal wordt opnieuw gebruikt voor stoelframes en schuim en textiel wordt gebruikt voor akoestische panelen. Tafelbladen en kasten van HPL worden eveneens verwerkt tot spaanplaat.StaalBaron geeft uw oude producten een tweede levenscyclus! Zo wordt uw afval onze nieuwe grondstof!

Wat kunnen u en uw medewerkers zelf doen?

Als laatste zou het natuurlijk zeer milieu vriendelijk zijn als het onderhoud van interieur en meubels optimaal is. Heel veel materialen kun je goed en hygiënisch reinigen met schoon water eventueel aangevuld met natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep.

Vraag bij twijfel altijd onze deskundige om schoonmaak advies.

StaalBaron geeft uw oude producten een tweede levenscyclus! Zo wordt uw afval onze nieuwe grondstof!

Deze zorginstellingen gingen u voor