2019 Tesselaar Nieuw Kantoorinterieur


Tesselaar Nieuw Kantoorinterieur

Tesselaar is in 1977 gevestigd. Indertijd is het bedrijf gestart met de teelt van Cyclamen, Lelies en Standaard Anjers. Ook werd er in die jaren een start gemaakt met de teelt van Freesia’s. Tegenwoordig telen we alleen Alstroemeria’s.
De Alstroemeria ’s worden op 3 locaties geteeld (Altonstraat 10, 19 & 21). De bedrijfsgrootte is 8 hectare. Tesselaar groeit en daarom is er een nieuw bedrijfsrestaurant nodig.

■ Kwekerij Tesselaar heeft de meerjarige teelt van Alstroemeria’s geoptimaliseerd.De planten staan meerdere jaren in de kas en produceren constant bloemen.
■ Bloemenhandelaar Tesselaar voldoet aan de duurzaamheidsnormen van MPS-Gold. Vanwege deze normering mogen de Alstroemeria’s dan ook verkocht worden onder het duurzame consumentenlabel FFP.
■ Teler Tesselaar heeft haar eigen veredelingsprogramma: nieuwe kleuren en prachtige bloemen met rechte stelen zijn de uitdagingen.

Deze 3 waarden van het Tesselaar-DNA moeten tot uiting in het nieuwe kantoorinrichting: optimalisatie, duurzaamheid en innovatie. Linda Tesselaar ziet zelf graag de kleur vintage blauw in het interieur terug en grote tafels voor het bedrijfsrestaurant. Verder was Mariëtte Dekker met haar ontwerpteam vrij om het bedrijfsrestaurant, vloeren, kantoorruimten en wanddecoraties in te vullen.

Tesselaar Nieuw Kantoorinterieur: Vloer

■ Alstroemeria’s worden gekweekt in kassen op grondbedden. Dit betekent dat de medewerkers grond mee naar binnen lopen, ondanks grote vloermatten. Er is gekozen voor een mooie PVC vloer met een duidelijke houttekening zodat je de eventueel ingelopen grond niet ziet liggen. De houtlook PVC plank is extra groot en breed voor een ruimtelijk effect.
Rondom de keuken ligt een prachtige PVC betonlook vloer met tegels van 1 m x 1 m. Industrieel en toch warm! Er is voor deze stoere tegel gekozen omdat het front paneel van de keuken bestaat uit grof, rustiek Eikenhout.

■ De entreematten zijn ingelegd. De vloer loopt dus prachtig door, zonder hoogteverschillen!

■ De kantoren, gangen en vergaderruimten hebben allemaal dezelfde houtlook vloer.

Industrieel kantoorontwerp: Creatie/Nieuw

Industrieel kantoorontwerp: 3. Realisatie

De operatie verloopt enige vertraging op omdat de ondervloer van de nieuwbouw te veel vocht bevat en niet voldoende is gedroogd. Normaal gesproken is een ondervloer in een nieuwbouw gemaakt van andydriet(gips gebonden) of zand cement vloer. In het geval van Tesselaar is een industriële cementvloer gestort. Deze vloer kan heel veel belasting aan maar is ook veel dikker dus vraagt meer tijd om te drogen. Na het goed meten van het vochtpercentage kan de vloer onder garantie gelegd worden.
De realisatie verloopt na deze obstructie prima volgens planning zonder tijdsverlies en binnen het budget. Wilt u ook zo’n trendy nieuw industrieel kantooronderwerp met ARBO goed-gekeurd kantoormeubilair: Bel StaalBaron, Sterk in Sfeer! 072-7600010 of mail.

Nieuw industrieel kantoorontwerp: Projectgegevens

Opdrachtgever Tesselaar Linda Tesselaar
Creatief Ontwerp StaalBaron BV Mariëtte Dekker
Vloeren StaalBaron BV Denise van Groenigen
Interieurbouw StaalBaron BV Peter Helsloot
Projectleiding StaalBaron BV Mariëtte Dekker

StaalBaron, fabrikant Interieur & Meubilair
Smuigelweg 1b
1704 PX HEERHUGOWAARD
072 7600010

StaalBaron, Sterk in Sfeer!

StaalBaron is centraal gelegen in de kop van Noord-Holland op het kruispunt van de provinciale wegen N241/N242.StaalBaron. Het bedrijf ligt tussen gemeente Schagen in het Noorden, gemeente Hollands Kroon in het Oosten, gemeente Heerhugowaard in het Zuiden en gemeente Langedijk in het Westen. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.
ZienXL heeft een bushalte op 100 m afstand. Er is een perfecte openbare busverbinding vanaf station Heerhugowaard.