2018 Ontwerp kantoorinrichting Vintage groen


Ontwerp Vintage groen is speciaal ontwikkeld voor Coen Bakker Deco BV, een familie bedrijf  opgericht in 1949. Coen Bakker is een toonaangevende importeur van seizoensdecoratie en bedient klanten door heel Europa. Coen Bakker Deco BV streeft ernaar blijvend te kunnen voorzien in de vraag naar decoratieve artikelen: kerstversiering en voorjaarsdecoratie zoals gebruikt bij Pasen. Het bedrijf heeft een zeer breed en diep assortiment, loopt voorop in de trends en verleent veel service. Deze kernwaarden dienen tot uitdrukking komen in het interieur. De familie Bakker, Anne, Joke en Thijs denken actief mee met het interieur en de inrichting.

Ontwerp kantoorinrichting Vintage Groen: 1. Inventarisatie

Coen Bakker Deco BV heeft een lange historie maar wil ook graag laten zien dat de jonge generatie een trendy bedrijfsvoering hoog in het vaandel heeft staan. Moderne materialen, zoals een akoestische vloer, akoestisch plafond in de kantine, mooie industriéle deuren, hippe kleurcombinaties en en strak kantoormeubilair worden ingezet:

 • De indeling van het pand wordt veranderd omdat de voozijde van het bedrijfspand is aangekocht. Aan de voorzijde wordt showroom, kantoor en werkcafé gevestigd. Er komt een doorbraak naar de tweede “winter”showroom. Het huidige kantoor wordt magazijn.
 • De basis kleuren van het kantoor worden aangepast naar het nieuwe imago Anna’s Collection: middengrijs en groen.
 • De jonge medewerkers werken in flexibele teams. De bedrijfsactiviteiten zullen in de nabije toekomst uitgebreid worden met digitale toepassingen.
 • Duurzaamheid, liefde voor de omgeving zowel Nature als Urban moeten tot uitdrukking komen.
 • Bij de entree moeten vertegenwoordigers kunnen wachten maar ook een kort business gesprek kunnen voeren. (tijdswinst)
 • Het aantal zitplaatsen in de kantine moet worden uitgebreid.
 • De vergaderruimte en de spreekruimte  moeten een betere uitstraling krijgen.
 • De “open ruimte”op verdieping 1 moet een goede multifunctionele funktie krijgen, met extra oog voor de toiletdeuren die daar nu op uitkomen.

Ontwerp kantoorinrichting Vintage Groen: oude situatie

Ontwerp kantoorinrichting Vintage Groen: 2.Creatie

Mariëtte Dekker en haar team gaan de slag. Thijs, Anne en Joke Bakker krijgen de smaak ook goed te pakken en leveren zeer goede ideeën en input. In het creatief ontwerp veranderen de onderstaande elementen in het bestaande gebouw:

 • Alle houten binnenkozijnen worden antraciet gevervd,
 • Daar waar mogelijk worden “grotere”openingen gemaakt die een zeer ruimtelijk effect hebben en een industriëel look & feel geven,
 • De bestaande deuren worden vervangen door industriële deuren,
 • De rode vloer en vloerbedekking wordt vervangen door een gebruikersvriendelijke, sfeervolle PVC vloer met prachitge gevlochten PVC Missioni vloer.
 • Thijs Bakker krijgt een directiekantoor maar wil wel verbonden blijven met de werkvloer. Dit hebben wij opgelost door een doorbraak in de muur en de voer optisch door te laten lopen.
 • Een nieuw, fris en sfeervol kleurschema voor de wanden veranderen de sfeer in het gebouw in warm en trendy.
 • Het kantoor wordt doelbewust uitgerust met een systeemplafond vanwege de akoestiek. De vloer is van PVC in verband met het schoonmaken.
 • Vergaderzaal: de glazenwanden, de prachtige wandfoto, het nieuwe meubilair en geluidabsorberende vloer maken de ruimte representatief.
 • De “kantine” wordt door prachtige natuurlijke keuken, het industriële meubilair en de prachtige staal look deuren een sfeervol, modern werkcafé.
 • De gangen krijgen een extra accent door het prachtige behang.
 • De trapopgang die iedere potentiële klant opgaat naar de showroom wordt voorzien van houten traptreden.

Ontwerp kantoorinrichting Vintage Groen: 3. Realisatie

Ontwerp kantoorinrichting Vintage Groen: Nieuwe situatie

Samen met de opdrachtgevers, Thijs, Anne en Joke wordt de planning opgemaakt. In de loop van een half jaar is de metamorfose uitgevoerd en al die tijd heeft het personeel kunnen doorwerken. Kijk voor het schitterende resultaat op de website van Coen Bakker, ingericht naar het ontwerp van Mariëtte Dekker. Wil je ook zo’n prachtig industrieel kantoorinterieur! Bel StaalBaron, Sterk in Sfeer!  072-7600010 of mail.

Ontwerp kantoorinrichting Vintage Groen: Projectgegevens

Opdrachtgever Coen Bakker T. Bakker
Creatief Ontwerp StaalBaron BV Mariëtte Dekker
Balie- Keukenontwerp StaalBaron BV Mariëtte Dekker
Interieurbouw Wever Bouw  K. Vrijsen
Vloer StaalBaron BV Marëtte Dekker
Bureau’s productie StaalBaron BV Peter Helsloot
Kantoor-& Kantinemeubilair StaalBaron BV  Peter Helsloot

StaalBaronfabrikant Interieur & Meubilair

Smuigelweg 1b
1704 PX  HEERHUGOWAARD
072 7600010

StaalBaron, Sterk in Sfeer! is gevestigd in het sfeervolle Business Centre ZienXL in de Kop van Noord-Holland. ZienXL is gelegen in het meest noordelijke puntje van Heerhugowaard op het vierlandenpunt tussen Gemeente Schagen in het noorden, gemeente Hollands Kroon in het oosten, gemeente Heerhugowaard in het zuiden en gemeenteLangedijk in het westen. Op het kruispunt tussen de provinciale wegen N241/N242. Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.
ZienXL heeft een bushalte op 100 m afstand en er is een  perfecte openbare busverbinding vanaf station Heerhugowaard.