Over ons

Waar staat StaalBaron voor? Wie zijn de mensen van StaalBaron? Wie zijn de klanten van StaalBaron? Hoe bedient StaalBaron haar klanten?

StaalBaron, Samen Sterk in Sfeer! Stelt de mens centraal. Mensen ondervinden veel welzijn van een positieve omgeving. Mensen ondervinden veel welzijn van een positieve omgeving: Een veilige, gezonde, sfeervolle en duurzame plek waar iedereen zich prettig en geborgen voelt. Samen met en voor u naar een sterk meubelstuk in een sfeervol interieur!

Onze bedrijfscultuur is open. De mens is centraal. Er is veel vertrouwen naar klanten, leveranciers en medewerkers. Continu innoveren op basis daarvan creëren met vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dat zijn onze kernwaarden.


Over ons, Sterk in Fabricage

In 1989 begon Peter Helsloot met fabricage van series maatwerk meubilair. In 1992 richt hij samen met levenspartner Mariëtte Dekker StaalBaron op. Metalen kwaliteitsmeubelen specifiek voor de horeca: lichtgewicht klaptafels, statafels, inklapbare barretjes. De meubels hebben een tijdloos design, zijn circulair en multifunctioneel. De technische kennis en ervaring van Peter wordt door veel klanten als onuitputtelijk ervaren. Veel B2B klanten weten Peter te vinden als zij multifuncioneel en maatwerk meubilair willen hebben.


Over ons, Sterk in Bouwen

In de periode van 2006 – 2009 verrijst onder de leiding van Peter het karakteristieke bedrijfsverzamelgebouw ZienXL, Samen werken onder één dak! Diverse ondernemingen werken en genieten van dit sfeervolle, multifunctionele gebouw. Alles in het gebouw ZienXL is door Peter ontworpen en vervaardigd. Het is dan ook een creatief broeinest voor multifunctionele oplossingen van meubilair. Tevens vindt u hier de showroom van 1.000 m2 met circulaire (zorg) meubel collecties.


Over ons, Sterk in Ontzorgen

Twintig jaar geleden begon Mariëtte Dekker met het ontwerpen van kantoorinterieurs. In die tijd doen Personal Computers met enorm grote beeldschermen hun intrede. Men vraagt om functionele kantoorinrichtingen, veel mensen in 1 kantoor en er zijn 3 smaken, Beukenhout met zwart, Kersenhout met blauw of wit in combinatie met wit.
In 1999 wachten nieuwe uitdagingen in de vorm van het inrichten van horecaondernemingen. Belevingsgericht, gastvrijheid, kleur, materialen, sfeer worden essentieel.

Daarna in 2012 volgt de eerste opdracht in een zorginstelling. Nu komt alles samen qua ontwerpen: functionaliteit in combinatie met sfeer.Zij ontwikkelt de Ontzorg Interieurscan voor het sfeervol inrichten van een zorginstelling waarin de mens centraal staat!  De mens als cliënt, maar ook als zorgmedewerker, familie en vrijwilliger.
Bovendien ontdekt Mariëtte dat veel meubilair niet direct geschikt is voor de zorg. Zij gaat actief het assortiment ZORGmeubel ontwikkelen dat wel aan de juiste kwaliteitsnormen voldoet. Voor deze zorgproducten stelt zij Productscans samen. De scans combineren functionaliteit, hygiëne en ergonomie met tijdloos design.


Sterk assortiment, nieuwe generatie !

Daarna versterkte In 2018 Mozes Helsloot met zijn digitale, design en engineering competenties de onderneming. Op initiatief van Mozes worden de consumenten via de websites voorzien van thuiszorg meubels: sta-op stoelen, seniorenstoelen alsmede rolstoeltafels.

Vervolgens trad in 2019 Maud Helsloot in dienst als zitspecialist voor de zorg. Haar kennis en ervaring groeit met de dag!
Productscans en (Ontzorg) Interieurscans zijn hulpmiddelen om de kennis en ervaring inzake horeca en zorg aan de nieuwe generatie en medewerkers op een zorgvuldige manier over te dragen.


Over ons, Klanten van StaalBaron

  • StaalBaron, Samen Sterk in Sfeer! verkoopt van oudsher meubilair voor multi functionele ruimten in de horeca. De vergaderzalen van Van der Valk hotels, Universiteit van Utrecht, De Kampanje en vele andere gebruiken de lichtgewicht klaptafels Tavoli.
  • StaalBaron, Samen Sterk in Sfeer! verkoopt complete kantoor interieurs aan ondernemingen die hun imago positief willen beïnvloeden. Samen met AgroCare, GPGroot, HB Advies bureau, Coen Bakker en AN Boekel hebben wij mooie, sfeervolle interieurs gemaakt.
  • StaalBaron, Samen Sterk in Sfeer! verkoopt complete zorginterieurs aan verpleeghuizen, zorginstellingen voor verstandelijk beperkten mensen, revalidatieklinieken, ziekenhuizen, dagbestedingen. Realisatie van A tot en met Z.
  • StaalBaron, Samen Sterk in Sfeer! verkoopt senioren meubilair rechtstreeks aan ouderen die langer zelfstandig thuis wonen. Veilig en comfortabel Leven.

Deze zorginstellingen gingen u voor