Service & Onderhoud Meubilair


Service Onderhoud Meubilair is erg belangrijk, zeker als je duurzaam met je interieur wilt omgaan. StaalBaron, Sterk in Sfeer!, regio Alkmaar helpt u bij het onderhouden van uw interieurs en uw meubilair. Onderhoud is de laatste stap van het correct implementeren van een nieuw interieur en/of meubilair. Onderdeel van het interieurconcept s advies bij de keuze van materialen bij aanschaf van het nieuwe interieur door zorgvuldige inventarisatie van de verlangens van cliënten en de eisen van de gebruikers.
De laatste stap van het interieurconcept is het onderhoudsprogramma : Evaluatie, Service en Onderhoud van uw Interieurelementen en Meubilair door middel van het Onderhoudsboek:

  • Advies van de juiste materialen voor meubilair en interieurelementen door interieurspecialisten van StaalBaron,
  • Onderhoudsadviezen van de fabrikant,
  • Schoonmaakadviezen van de interieurspecialisten van StaalBaron,
  • Schoonmaken door u met behulp van het Onderhoudsboek!

■ Service Onderhoud Meubilair: Advies

Hoe vaak zie je het niet: prachtige, gestoffeerde stoelen met vlekken, of een trendy barbank met vlekken op de bekleding. Dit is absoluut te vermijden door de juiste keuze van uw meubilair en bekledingsstoffen. Tijdens het uitkiezen van de materialen dient u goed aan te geven welke eisen u stelt aan het meubilair en welke doelgroep gebruik maakt van het meubilair:

  • Horeca is zeer zwaar intensief gebruik,
  • Projectinrichting is zeer zwaar intensief gebruik,
  • Zorg is zeer zwaar intensief gebruik.

Horeca, zorgsector en bedrijfsinrichting maken zeer intensief gebruik van het meubilair: bekleding van stoelen, barkrukken en barbanken dient te bestaan uit kunstleders. Momenteel is er een ruime keuze, kunstleders die voelen als stof of als echt leder, kunstleders met vocht afwerende onderlaag, kunstleders met anti-bacteriële werking etc. In verband met gezellige en warme uitstraling wordt de zitting vaak gestoffeerd in een kunstleder en de rugleuning met een kunstleder die aanvoelt als stof.
Het onderhoudsadvies voor kunstleder is afnemen met een zachte doek gedrenkt in wat water. Is de vlek hardnekkig neem dan af met een zachte doek gedrenkt in water met wat groene zeep, ammonia of schoonmaakazijn. Uiteraard verkoopt StaalBaron schoonmaakmiddelen zonder agressieve stoffen voor kunstleder indien vlekken toch hardnekkig blijken te zijn. Reinig kunstleder nooit met een allesreiniger! In dit schoonmaakmiddel zit een weekmaker die de bovenlaag van het kunstleder week maakt. Indien er vervolgens iemand met een spijkerbroek plaats neemt, schuren de spijkertjes het kunstleder open en is de stoelbekleding kapot. Bestel hier uw schoonmaak middel voor kunstleder of vraag om een schoonmaaktip!

■ Vervangen geluidsabsorberende klikdoppen

Desgewenst maken wij een Onderhoudsboek van de wandbekleding, raambekleding, vloeren, lampen, interieurelementen als balies, barren, en het meubilair. U ontvangt dan de schoonmaak en onderhoudtips van de fabrikanten. In sommige gevallen laat het onderdopje wel eens los, met deze lijm plakt u het dopje weer goed vast.


Bestel hier uw nieuw geluidsabsorberende doppen:

■ Service Onderhoud Meubilair: Tafels

Tafels bestaan uit tafelbladen en uit tafelpoten. Voor tafelpoten en stoelpoten verkoopt StaalBaron speciale kleur onderhoudsstiften en een wax stiftje. Kleine beschadigingen kun je zo camoufleren. De wax kun je door verhitting in een krasje kunt gieten.
Tafelbladen kunnen uit verschillende materialen bestaan:
Massief Eikenhouten tafelblad:: de tafelbladen zijn door StaalBaron afgelakt met een matte of semi glanzende natuurlak. Deze kun je schoonmaken met water en een druppeltje afwasmiddel.
HPL tafelblad: HPL staat voor High Pressure Laminiate: verschillende laminaten van papier zijn onder hoge druk geperst. De bovenste laag is het dikste en heeft een beschermlaag. Afhankelijk van de fabrikant is deze toplaag 0,7 tot 0,8 mm dik. Gebruik mater met een druppeltje afwasmiddel. Voor hardnekkige vlekken gebruik een melamine sponsje (wit sponsje van schuim).
Melamine tafelblad: Melamine is eveneens een laminaat echter de toplaag is 0,2 tot 0,3 mm dik. De tafelbladen zijn dus kras gevoeliger. Het blad is vanwege de andere productie methode nl. op de rol, goedkoper maar niet geschikt voor de zorg. Gebruik water en een druppeltje schoonmaak middel voor deze tafelbladen en voor hardnekkige vlekken een melamine sponsje.
In het algemeen geldt dat tafels helaas er niet op gemaakt zijn om te verschuiven en te verplaatsen. Door de verticale krachten die dan ontstaan laten de tafelpoten los. Mocht u tafels multifunctioneel willen gebruiken, vraag dan om verrijdbare of inklapbare tafels.
Bestel hier uw reparatiesetje voor HPL en Melamine bladen.
Klik voor beschrijving Reparatiesetje HPL en Melaminetafelbladen

■ Service Onderhoud hout

Omdat hout een natuurproduct is, kunnen hout en houtfineer onder invloed staan van licht en luchtvochtigheid en daardoor kunnen veranderingen optreden. Verschillen in vorm, (hol en bol staan) kleur, tekeningen en structuur geven hout karakter. Ook noesten en kleine haarscheurtjes dragen bij tot een natuurlijke uitstraling van dit fraaie product.
Behandeladviezen
Houten meubilair is afgewerkt met olie, was of lak. Wij hebben de voorkeur voor lak omdat dit het materiaal volledig afsluit. De lakken die in Europa worden gebruikt, zijn gebaseerd op een waterdragende samenstelling vanwege de Europese milieueisen. Dit betekent dat allesreinigers en reinigers op basis van alcohol niet gebruikt mogen worden. De lak lost dan als het ware op…
– Alleen hout schoonmaken met vloeibare groene zeep en handwarm water afnemen en  nadrogen met een droge doek.
– Gebruik nooit Ajax/Cif/Andy/Ammoniak of ammoniak houdende en alcohol houdende schoonmaakmiddelen.

■ Service Onderhoud Meubilair: Onderhoudsboek

Desgewenst maken wij een Onderhoudsboek van de wandbekleding, raambekleding, vloeren, lampen, interieurelementen als balies, barren, en het meubilair. U ontvangt dan de schoonmaak en onderhoudtips van de fabrikanten.