StaalBaron Tijdlijn


2013: FleXL Flexibele Kantoren en Werkplekken

ZienXL Business Centre wordt uitgebreid met FleXL Eventhal: flexibele kantoren, showrooms voor Interieur & Hospitality, vergaderruimten en met professionele bedrijfskeuken waar fabrikanten Rational en Frima alsmede ZienXL ondernemer Bakker Professionals kookevents organiseren voor professionals.
Flexibele werkplekken en kantoren geven kenniswerkers de kans gebruik te maken van de professionele en hippe uitstraling van het gebouw ZienXL. Vanhier MKB accountants en adviseurs vestigt zich in het grote flexkantoor van ZienXL.


2009: ZienXL: Samenwerken onder één dak!

ZienXL ondernemers richten gezamenlijk interieurprojecten in voor de Zorg, Horeca en het bedrijfsleven. De ZienXL ondernemers maken gebruik van elkaars netwerk, ervaring en kennis. ZienXL faciliteert events zodat de ZienXL ondernemers kunnen netwerken. Succesvolle projecten zijn onder andere de complete inrichting van Paal17 op Texel. In 2014 ontving deze horecaonderneming de eerste prijs als beste Strandtent van Nederland gekozen door een vakjury en publiek.


2006: ZienXL Business Centre

In 2006 begint Peter Helsloot met de renovatie van het gebouw Westfriese gebouw  ZienXL in Heerhugowaard. Peter heeft speciaal zijn oog laten vallen op dit gebouw omdat het oudste gedeelte van het gebouw rust op een oud dubbel vierkant, hetgeen nu deel uitmaakt van één van de drie showrooms. Gemeente Heerhugowaard en Provincie Noord-Holland geven hun volledige medewerking aan het ontwerp van het gebouw ZienXL ontworpen door Peter Helsloot en uitgewerkt door Cornelis de Jong architecten omdat het gebouw ZienXL een prachtig, authentiek en landelijk karakter heeft met oude maten. De Gemeente Heerhugowaard is zo enthousiast zij heeft speciaal een bestemmingswijziging voor doorgevoerd voor het hooihuis wat een hogere goothoogte heeft dan in het bestemmingsplan was aangegeven. Na 3 jaar is de renovatie en nieuwbouw klaar. Het sfeervolle gebouw mag geZienXL worden.


2006: Inrichting Lounges AZ Stadion

Inrichting Lounges AZ Stadion met speciaal ontwikkelde lichtgewicht inklapbare tafels van Eikenhout.


2005: Trends for Rent: Evenementen Meubilair

Het ontwikkelen en produceren van inklapbaar en stapelbaar meubilair voor verhuurbedrijf Trends for Rent. Dit bedrijf verhuurt veel van haar meubilair aan de Jaarbeurs in Utrecht.


2004: Tavoli Light Klaptafel

Peter Helsloot ontwerpt lichtgewicht klaptafel Tavoli LIGHT: deze lichtgewicht klaptafel 120 x 80 cm weegt niet meer dan 12 kilogram heeft 2 verschillende typen onderstellen in het chroom of zwart. Tevens is het mogelijk de lichtgewicht klaptafel te voorzien van kopschotten. Speciaal ontwikkelde transportkarren zijn ontwikkeld zodat de tafels rechtstandig vervoert kunnen worden. Het tafelblad heeft een kunststof rand. Deze rand is zo sterk dat de tafel zelfs na het vallen op de hoeken niet kapot gaat. Een groot voordeel voor vergaderzalen in congrescentra.


2003: Productie Prestige inklapbare terrastafel

Introductie Prestige inklapbare terras tafelonderstellen. Dit onderstel is zeer stabiel en heel erg sterk. Duitse horeca groothandels nemen veel Prestige inklapbare onderstellen af.


2002: Introductie Klapbare tafel U-Robuust

Peter Helsloot ontwerpt inklapbare tafel U-Robuust. Een stevige inklapbare tafel vanaf breedte maat 80 cm tot 180 cm. Het onderstel wordt voorzien van stelvoeten. Deze inklapbare tafels worden tot op heden verkocht door StaalBaron.


2001: Project 2: StaalBaron tijdlijn

Peter en Mariëtte bundelen hun krachten en richten StaalBaron op. Doel van deze onderneming is het sfeervol inrichten van horeca- & zorglocaties en het ontwikkelen en produceren van series meubilair. Het meubilair onderscheidt zich door het multifunctionele karakter ervan: inklapbare (terras) tafels, verrijd- en stapelbare tafels, stapelkrukken, licht gewicht klaptafels etc. Vanwege de gunstige ervaringen met het restaureren van de boerderij is als laatste onderdeel van de missie het duurzaam omgaan met materialen toegevoegd. Zo wordt de slogan StaalBaron, Sterk in Sfeer!


1997: Project 1: Renovatie Westfriese Stolp

Peter en Mariëtte renoveren een tot dan toe in bedrijf zijnde authentieke, Westfriese stolpboerderij uit 1864, tot woonhuis. De liefde voor authentieke architectuur, vormen, maatvoeringen, kleuren en materialen wordt geboren. De originele elementen in de boerderij zoals de oorspronkelijke stallen indeling van de boerderij, balken, bedsteden, schoorstenen blijven gehandhaafd, evenals de oude kleuren. Dit is hun eerste gezamenlijke, succesvolle project. Architect Rien Koopman, specialist in renovatie van stolpboerderijen en andere Westfriese gebouwen, heeft de supervisie. Gezien de zeer hoge leeftijd van de heer Rien Koopman draagt hij veel van zijn kennis over aan Peter Helsloot. Door deze unieke ervaring heeft Peter Helsloot zijn bouwkennis en ervaring op het gebied van het restaureren van Westfriese gebouwen enorm vergroot. In de tussentijd volgt Mariëtte Dekker een cursus Binnenhuis architectuur om haar kennis wat betreft het inrichten van interieurs te vergroten.


1992: Trouwen Peter & Mariëtte

Peter Helsloot en Mariëtte Dekker trouwen.


1988: Mariëtte Dekker: Kantoorautomatisering

Mariëtte Dekker werkt bij diverse IBM dealers, o.a. Miniware als account manager MKB. Het is begin van het digitale tijdperk en de kantoorautomatisering brengt veel efficiëntie en tijdwinst in het bedrijfsleven.


1988: Peter Helsloot: Cowelt

Peter Helsloot en zijn broer Cor Wim Helsloot starten met de productie van metalen stapelstoelen de zogenaamde stackchairs en klaptafels in Nederland. De stapelstoelen worden in Nederland en Duitsland verkocht door een dealernetwerk.