Visie Zorginterieurs


Visie Zorginterieur legt uit hoe StaalBaron, Sterk in Sfeer! voor u  ontwerpt en een sfeervol zorginterieur fabriceert. Trendy en  stijlvol, multifunctioneel zorgmeubilair en hippe totaalinrichtingen voor de zorg. In visie zorginterieurs leggen wij uit voor wie wij zorginterieurs realiseren, wat wij leveren en hoe wij dit doen.


■ StaalBaron visie zorginterieurs

StaalBaron is een onderneming die functioneert vanuit de onderstaande kernwaarden:

  • Omgeving beïnvloedt mensen positief.
  • Sterk Meubilair in Sfeervolle Interieurs!
  • Kennis, Advies, Controle & Service zijn essentieel!

Dit is StaalBaron, Sterk in Sfeer!


■ Wie? Omgeving beïnvloedt mensen positief !

StaalBaron is van mening dat een sfeervol, gastvrij en doelmatig zorginterieur uw gasten of cliënten, familie alsmede medewerkers en vrijwilligers positief beïnvloedt. De mens staat centraal!
Met behulp van uw zorgvisie, de verlangens van uw cliënten in combinatie met de eisen van de gebruikers kunnen de vormgevers van StaalBaron een prachtig op maat gemaakt zorginterieur creëren waarbij gestreefd wordt naar een optimale leefomgeving voor de door u gedefinieerde doelgroep: herstellende mensen, gehandicapten mensen, senioren, dementerende senioren etc. In een gunstige omgeving zie je minder gedragsproblemen of ziekteverschijnselen door vermindering van stress. Dit biedt cliënten een prettiger leven en verlicht de taak van verzorgenden. Bovendien draagt een prettig interieur bij aan positieve non-verbale communicatie. Dit laatste gunstige effect versterkt het imago van uw organisatie.
Uiteraard heeft StaalBaron kennis en ervaring in de nieuwste inzichten betreffende zorginterieurs: Healing Environment, Life style, Planetree, Reminiscentie voor PG patiënten, invloed van kleuren, geluid, licht, tactiliteit en geuren, interieurstijlen en algemene woontrends. Tevens heeft StaalBaron een aantal algemene interieurstijlen ontwikkeld, sfeerimpressies, die u helpen bij het maken van keuzes van kleuren en materialen.
StaalBaron ontwikkelt samen met u  een op maat gemaakt zorginterieurconcept. Op basis van dit concept worden de interieurkeuzes gemaakt: kleuren en materialen van plafonds, wanden, deuren, meubilair, gordijnen, wanden, decoraties, planten.
Cliënten en familie voelen zich comfortabel in het maatwerk zorginterieur of dit nu kleinschalig huiselijk wonen is, of een grootschalig sfeervol zorghotel of de inrichting van een apotheek.  Medewerkers en vrijwilligers werken graag met juiste spullen in een fijne werkomgeving. Dit heeft op alle fronten een positief effect op het imago van de organisatie en de directie. En zo is de cirkel rond……….


■ Wat? Sterk Meubilair in Sfeervolle Interieurs!

StaalBaron, Sterk in Sfeer, biedt sterk zorgmeubilair en sfeervolle zorginterieurs aan, die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, Europese milieu normeringen en ARBO eisen zonder uw budget uit het oog te verliezen. Met eenvoudige aanpassingen kunnen meubels en interieurs er mooier uitzien, prettiger aanvoelen, comfortabeler functioneren, multifunctioneel ingezet worden en veel sterker zijn. Prettig voor de cliënten en uw medewerkers die met het juiste meubilair of de correcte zorghulpmiddelen werken. Dat is onze uitdaging! StaalBaron maakt u graag attent op deze betere alternatieven!


■ Hoe? Kennis, Advies, Controle & Service zijn essentieel!

StaalBaron helpt u bij de ontwikkeling van uw zorginterieurconcept maar realiseert ook  implementatie van uw zorginterieur of zorgmeubilair Goed advies is cruciaal! StaalBaron heeft op basis van ervaring en kennis een duidelijk stappenplan voor de implementatie van een nieuw zorginterieur met 3 hoofdvragen en  meerdere controle momenten zodat de invoering van het nieuwe zorginterieur een beheersbaar proces is. Er worden geen zaken over het hoofd worden gezien! Gedurende dit hele proces heeft u één contactpersoon!
Advies over te gebruiken materialen op basis van gebruik en afschrijf tijd is essentieel: is het materiaal goed en snel te reinigen, zijn tafels niet te zwaar, zijn stoelen stapelbaar, is er voldoende opslag etc. Advies over routing, maten, licht, geluid, geur, kleur, decoraties, interieurstijl wordt gegeven door ervaren interieurontwerpers en stylisten.
StaalBaron maakt op verzoek een onderhoudsboek voor de afdeling Facilitair zodat iedereen weet welk product de juiste onderhoudsmiddelen gebruikt moeten worden voor dagelijks en periodiek onderhoud. Controleren wordt nu een stuk makkelijker. Mocht er toch onverhoopt een klacht zijn, lossen wij dit uiteraard samen met u op!

Dit is StaalBaron, Sterk in Sfeer!


■ ZienXL: Samenwerken onder één dak!

ZienXL, Samenwerken onder één dak! huisvest de showroom van StaalBaron. Tevens faciliteert ZienXL meerdere showrooms, kantoren en werkplaatsen van leveranciers op het gebied van Interieur & Hospitality. Een bezoek aan het gebouw ZienXL, met haar toonzalen en werkplaats, inspireert potentiële opdrachtgevers op een zintuiglijke manier: horen, zien, voelen, proeven en ervaren! ZienXL ondernemers werken samen aan omvangrijk zorginterieurprojecten: ZienXL ondernemers brengen specifieke branche kennis en ervaring in tijdens de implementatie van uw zorginterieur. Denk aan: interieurbouw, sanitair, beveiliging, meubilair, zorghulpmiddelen etc.  Uw zorginstelling heeft 1 contactpersoon die de ins- en outs kent uw specifieke zorginterieurconcept!

 

■ ZienXL: Lokatie

ZienXL is centraal gelegen in de Kop van Noord-Holland op het “vierlanden punt” tussen de gemeente Heerhugowaard, Langedijk, Holland Kroon en Schagen.

ZienXL Business Centre
“Samenwerken onder één dak!”
Smuigelweg 1b
1704 PX  HEERHUGOWAARD
072 7600015

Gratis parkeerplaatsen, goed bereikbaar in de Kop van Noord-Holland, kruising N241/N242 regio Alkmaar.