Workshop Belevingsgang dementie


Belevingsgang dementie Workshop

Wil je graag een loopcircuit voor demente cliënten maken maar heb je geen idee waar te beginnen?  Verzorg je een onrustige groep demente mensen en zou je graag wat meer rust in de groep willen hebben maar je weet niet hoe? Heb je weleens van Healing Environment gehoord maar heb je geen idee hoe dat in te passen in je werkomgeving? Heb je een klein investeringsbudget en wil je dat goed besteden? Een idee……….volg de Workshop Belevingsgang ontwerpen.

Belevingsgang Ontwerpen Workshop

Vanuit de neurowetenschap is bekend, dat het gedrag van mensen met dementie sterk afhankelijk is van de omgeving. Door verlies van denkvermogen, cognitieve vaardigheden, wordt het emotionele brein, onderliggende brein, de baas. Mensen met dementie reageren hierdoor sterker op prikkels uit hun omgeving.
Demente mensen reageren goed op gunstige prikkels, dit verlaagt stress. Op deze manier wordt de taak van zorgmedewerkers verlicht. Maar wat zijn gunstige prikkels?
Juist bij ongunstige prikkels kunnen gedragsproblemen ontstaan. Geluid, verkeerde akoestiek, te fel licht en verveling zijn ongunstige prikkels, dat is zeker. In een belevingsgang komen de bewoners van een zorginstelling prettige en herkenbare ruimtes tegen, waar ze rust kunnen vinden omdat hun hersenen doelgericht bezig zijn met luisteren, kijken, doen en beleven en luisteren. Alles op hun tempo en in een voor demente mensen zoveel mogelijk herkenbare omgeving.

Belevingsgang Ontwerpen Workshop: Inventarisatie

Een goede basis gedachte vormt het succes van elke belevingsgang. Dit basis concept voor de belevingsgang is gebaseerd op mogelijkheden en uitdagingen die worden samengevat in de Inventarisatie van de Zorginterieurscan.
1.1 Welke ruimte of gang is geschikt?
Tijdens deze deelvraag beoordelen wij samen of er bouwkundige uitdagingen zijn. In de meeste gevallen is dat zo, maar door onze kennis en ervaring kunnen wij dat in menig geval eenvoudig oplossen.
1.2 Wat is je doelgroep ?
Demente mensen, somatische cliënten, verstandelijk beperkte mensen, mensen die herstellen van een CVA of combinaties?
Tijdens deze deelvraag beoordelen wij samen vragen als: Maken de mensen dingen kapot als zij agressief zijn, wandelen zij lopend met rollators of rolstoelen?
1.3 Welke belevenissen wil je mensen meegeven?
Tijdens deze deelvraag gaan wij dieper op de daadwerkelijke belevenissen in: Algemeen landelijk of regio gebonden of in relatie met de visie van je organisatie ? Natuur, werk, huiselijke omgeving, koningshuis?
1.4 Moodboards maken
Na ga je met je team actief aan de slag om een Moodboard per belevenis te maken. Het is fijn al je met minimaal 2 collega’s, een belevenis uitwerkt.
1.5 Zorginterieurscan
Aan het einde van de workshop bespreken wij met elkaar welke zaken realiseerbaar zijn zodat jij samen met je leidinggevenden of directie kan beoordelen of de belevingsgang realiseerbaar kan worden.
Belevingsgang ontwerpen workshop: € per deelnemer of groep

Workshop belevingsgang ontwerpen kost € 55,- per persoon inclusief koffie, thee en lekkere, biologische lunch. Prijs is exclusief 21% omzetbelasting.
Tijd : 9.30 – 12:30 – 13.30 – 16.00. Aantal deelnemers : minimaal 6 – 10 van één zorginstelling. Een diverse van de samenstelling van de groep, zorgmedewerkers, leidinggevenden, artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, directie leden geeft een beter resultaat. De kans dat de belevingsgang er komt neemt toe met 80%.

De cursusleider is Mariëtte Dekker.  Mariëtte heeft interieurs ontworpen en gerealiseerd voor diverse zorginstellingen, horeca en bedrijven. Sinds 2004 is zij gespecialiseerd in Zorginterieurs en heeft zij de Zorginterieurscan ontwikkeld. De zorginterieurscan is een stappenplan om een zorginterieur te implementeren: op tijd en zonder hoge budgetoverschrijdingen. Tijdens de deelstappen van de Inventarisatie van de zorginterieurssan legt Mariëtte Dekker uit welke prikkels gunstig zijn in de omgeving van de cliënten en wat de uitdagingen zijn. Mariëtte heeft ook deze Workshop Belevingsgang dementie ontwikkeld voor mensen die in de zorg werken en meer willen weten over de invloed van de omgeving op mensen en in het speciaal op mensen met neurologische problemen. Interesse? Maak een afspraak met Mariëtte Dekker.

Workshop Belevingsgang dementie: Data

Schrijf je team schrijf je op tijd in. Duur van 9.30 – 16.00. Deze workshop vindt plaats bij minimaal 6 deelnemers van één zorginstelling.

29 januari 2016  29 juli 2016
26 februari 2016  26 augustus 2016
25 maart 2016  30 september 2016
29 april 2016  28 oktober 2016
27 mei 2016  25 november 2016
24 juni 2016  30 december 2016

Geef je voorkeur datum graag per email op en wij nemen contact met je op! Reserveer nu Workshop Belevingsgang ontwerpen

Workshop Belevingsgang dementie: Lokatie

StaalBaron is gevestigd in het trendy bedrijfsgebouw ZienXL met showrooms, kantoor en werkplaats waar meubelen voor de zorg worden gemaakt. De workshop is inclusief rondleiding.
ZienXL is een trendy, sfeervol Business Centre waar meerdere, innovatieve ondernemers Samenwerken onder één dak. De lokatie ZienXL is zeer inspirerend en wordt ook gebruikt voor vergaderingen. ZienXL Business Centre ZienXL is gelegen op het vierlandenpunt tussen Gemeente Hollands Noorden, Schagen, Langedijk en Heerhugowaard op de kruising van de provinciale wegen N241/N242 genaamd ‘t Verlaat.

StaalBaron BV
Smuigelweg 1b
1704 PX  HEERHUGOWAARD

072 7600010

Liever een Workshop op uw locatie, informeer naar de mogelijkheden. Veel Plezier!

,h2>Loopcircuits dementie: Stap 2: Creatie door StaalBaron